Olej z pestek granatu (data ważności: 31.03.2022), 30 ml

31,31 

Brak w magazynie

SKU: Olej z pestek granatu (data ważności: 31.03.2022), 30 ml Kategorie: , Tagi: ,

Bogaty w kwasy tłuszczowe, szczególnie kwas punikowy, zawiera również fitosterole, fitoestrogeny, polifenole. Dzięki lekkiej konsystencji dobrze się wchłania, nie pozostawiając na skórze tłustego, lepkiego filmu. Olej pobudza skórę do produkcji kolagenu i elastyny. Łagodzi podrażnienia i przyspiesza gojenie. Polecany jest do pielęgnacji cery trądzikowej i problematycznej, nie zapycha porów, działa antybakteryjnie. Sprawdzi się także jako preparat do cery dojrzałej, suchej i zmęczonej. Spłyci zmarszczki, odżywi, ujędrni i zwiększy elastyczność skóry. Olej chroni przed negatywnym działaniem wolnych rodników i wspomaga ochronę przed promieniowaniem UV. Stosowany na włosy działa odżywczo, wzmacniająco i nabłyszczająco.

Skład INCI:

Punica Granatum Seed Oil.

Szczegóły

Pojemność: 30 ml

Kraj producenta: Polska

EAN: ajeden_olej_granat