Skwalan z trzciny cukrowej, 15 ml

21,81 

Brak w magazynie

SKU: Skwalan z trzciny cukrowej, 15 ml Kategorie: , , Tagi: , ,

Skwalan pozyskiwany z trzciny cukrowej jest olejem, ale jego konsystencja jest “wodnista”. Ta właśnie konsystencja oraz zupełny brak zapachu sprawiają, że jest to produkt idealny dla osób, którym tłustość i zapachy tradycyjnych olei kosmetycznych przeszkadzają.
Lekki, nietłusty, błyskawicznie się wchłania. Jest doskonale tolerowany przez skórę ze względu na swoje podobieństwo do ludzkiego sebum. Łatwo wnika w skórę. Pozostawia ją gładką, elastyczną i nawilżoną. Spłyca zmarszczki, wzmacnia barierę lipidową skóry – co jest potwierdzone w badaniach klinicznych. Bardzo przyjemny w stosowaniu. Skóra po jego zastosowaniu nabiera miękkości i blasku.

Skład INCI:

Squalane

Szczegóły

Pojemność: 15 ml

Kraj producenta: Polska

EAN: 5907642731147